PPF predáva telekomunikačné aktíva na štyroch trhoch vrátane Slovenska

02.08.2023 Celý región

Bratislava 2. augusta (TASR) - Česká finančná skupina PPF predáva telekomunikačné aktíva na štyroch európskych trhoch. Spoločnosť Emirates Telecommunication Group Company (pôsobiaca pod značkou e&, predtým známa ako Etisalat) kupuje podiel 50 % plus jedna akcia v aktívach PPF Telecom Group v Bulharsku, Maďarsku, Srbsku a na Slovensku. Dohodu spoločnosti podpísali v utorok (1. 8.).

Skupina PPF vlastní na Slovensku mobilného operátora O2 Slovakia. V okamihu vyrovnania transakcie zaplatí e& za svoj podiel 2,15 miliardy eur, uviedla PPF v tlačovej správe. PPF má nárok na zmluvný bonus vo výške 350 miliónov eur, ktorý jej vyplatí e&, ak sa do troch rokov od uzavretia transakcie prekročia určité finančné ciele. V prípade nesplnenia týchto cieľov dohoda stanovuje vrátenie časti kúpnej ceny vo výške 75 miliónov eur.

Telekomunikačné spoločnosti v Českej republike, mobilný operátor O2 Czech Republic (O2 CZ) a poskytovateľ telekomunikačnej infraštruktúry CETIN, a. s., nie sú súčasťou transakcie a budú vyčlenené zo skupiny PPF Telecom. Skupina PPF si ponechá 100 % nepriame vlastníctvo spoločnosti O2 CZ a podiel v spoločnosti CETIN v Českej republike.

Vyrovnanie transakcie sa očakáva začiatkom roka 2024 a podlieha schváleniu príslušných regulačných orgánov.
 

Vyberte región

mark